Perheet

Seurakuntamme perhetyön tavoitteena on tukea perheitä sekä avioliiton arjessa että vanhemmuuden haasteissa. Toimivan vanhemmuuden tukijalka on hyvinvoiva parisuhde.

Toimintaa perheille

Kerhotoiminnan osalla Perhemuskari tarjoaa osallistavaa toimintaa lapsille, yhdessä oloa ja vertaistukea vanhemmille silloin, kun lapsi / lapset ovat alle kouluikäisiä.

Retket
Järjestämme eri vuodenaikoina retkiä perheille. Retkien teema on kulloinkin vuodenajan mukainen sisältäen marjastusta ja sienien poimintaa, lumiukkojen rakentelua, pulkkamäkeä ja laavulla grillailua tai ongintaa ja uintia. RR-Täyssäätökerhon retkille ovat aina kokonaiset perheet tervetulleita.

Perhepäivät
Järjestämme muutaman koko perheelle tarkoitetun perhepäivän kerran vuodessa. Seurakuntamme omia perhepäiviä olemme järjestäneet sekä toiminnallisina, että toisinaan leppoisaa yhdessä oloa painottaen, kuten perhepäivät Lähdekalliolla. Tällaisiin kesäisiin päiviin sisältyy yhdessäolon ohella saunomista, uinita, melontaa, pelejä ja leikkejä, sekä kahvittelua ja grillausta.

Diakoninen perhetyö
Diakonian tehtävä on kulkea rinnalla elämän eri vaiheissa. Perheet voivat kohdata monenlaisia vaikeuksia, jolloin tarvitaan vierelläkulkijaa. Diakonisen ystäväpalvelun kautta voit kysyä tukea perheesi jaksamiseen.

Voimavarojen mukaan voimme antaa seurakuntamme lapsiperheille ja yksinhuoltajille tukea myös arjen pienissä käytännön asioissa. Esimerkkejä erilaisista auttamistavoista ovat keskusteluapu, lastenhoitoapu jonkin asioinnin ajaksi sekä lenkkikaverina tai varamummona tai –pappana oleminen.

Perheellesi voidaan tehdä ystäväpalvelusopimus, jossa yhdessä sovitaan siitä, kuinka usein ystävä tulee luoksenne ja mitä asioita hänen vierailuunsa sisältyy.

Mukaan auttamaan
Jos haluatkin olla auttamassa perheitä, ystäväpalvelun ilmoittautumalla voit olla omalta osaltasi toteuttamassa tätä rakkauden kaksoiskäskyä. Jokainen yksittäinen uskovainen on avainasemassa ja voi auttaa omalla tavallaan. Jokaisella tulisi olla joku, jonka kanssa jakaa elämän arkea, iloja ja suruja. Vastuu lähimmäisestä toteutuu Jeesuksen opetuksen mukaisesti rakkauden kaksoiskäskyssä: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi."

Jokaisen ystäväpalveluun aikovan kanssa keskustellaan ja hänen tulee osallistua koulutukseen, jossa toiminnan periaatteet ja toteuttamistavat selvitetään.