Uutiset

Lappeenrannan helluntaiseurakunnan turvallisuusohje korona-ajalle

17.12.2021

LAPPEENRANNAN HELLUNTAISEURAKUNTA TURVALLISUUSOHJE

ARMILANKATU 31

53100 LAPPEENRANTA 13.12.2021


1. Tämä Lappeenrannan helluntaiseurakunnan turvallisuusohje korona-ajalle sisältää toimintaohjeet hengellisten tapahtumien järjestämiseksi turvallisesti Lappeenrannan helluntaiseurakunnan rukoushuoneella, osoitteessa Armilankatu 31.

2. Turvallisuusohje on tehty Aluehallintoviraston (AVI) 19.5.2020 antaman tiedotteen vaatimusten perusteella sekä sitä on tarkistettu 13.12.2021 uusien AVI:n määräysten mukaiseksi. Ohjetta noudattamalla voidaan estää tartuntoja ja vähentää altistuneiden määrää.

3. Riskiarviona voidaan todeta, että riski ihmisten sairastumiseksi tilaisuuksiemme aikana on kohtalainen. Suurimman riskin muodostavat ihmiset, jotka kantavat virusta oireettomina tai tulevat tilaisuuksiin, vaikka heillä olisi äkillisiä flunssanoireita. Tämän riskin minimoimiseksi ihmisiä muistutetaan säännöllisesti siitä, että tilaisuuteen saa tulla ainoastaan ilman äkillisiä flunssan oireita ja ilman tietoista korona-altistumista.

4. Turvallisuus varmistetaan hygieniaohjeistuksen avulla. Pääsaliin on myös merkitty istumapaikat 2,5 m etäisyyksille toisistaan. Salissa istutaan vain merkityillä paikoilla. Tämä auttaa estämään tartuntoja.

5. Järjestyksenvalvojia pyritään asettamaan vähintään kaksi (2) Jumalan kohtaamisen iltoihin sekä sunnuntain tilaisuuksiin. Järjestyksenvalvojien esimiehenä toimii Tuomo Vesterinen.

6. Koronavirus leviää pisaratartuntana ja aiheuttaa hengitystie-infektion, jonka oireina voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Yleisötilaisuuteen ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä suositellaan välttämään lähikontakteja, joten heidän osallistumistaan julkisiin tilaisuuksiin ei voida suositella. 

7. Tilaisuuksiin saavutaan ja niistä poistutaan valvotusti ja ohjatusti. Ovella on järjestyksenvalvoja, joka valvoo tulijoita ja antaa tarvittavia ohjeita. Jokaiselle tulijalle on jaossa käsidesiä ja maskeja seurakunnan puolesta.  Järjestyksenvalvoja vastaa siitä, että käsidesiä myös käytetään. Kaikissa seurakunnan tiloissa on voimassa vahva maskisuositus. 

8. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää. Tilaisuuksissa ei siis kätellä tai halata. Ihmiset ohjataan välittömästi istumaan saliin merkityille paikoilla. Päällysvaatteet otetaan mukaan saliin. Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, on muistutettava ihmisiä turvavälien säilymisestä. Tästä syystä kokouksesta poistutaan kokouksen johtajan ohjeiden mukaan yksi salin sektori kerrallaan. WC- tiloissa on pyrittävä siihen, että asiointi niissä tapahtuu vain kaksi (2) henkilöä kerrallaan.

9. Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja, joten käsien puhtaudesta on pidettävä huolta. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään käytön jälkeen roskiin. Jos nenäliinaa ei ole, suojataan suu kyynärtaipeella. 

10. Ehtoollinen järjestetään siten, että jokaisen salin sektorin etuosaan laitetaan pöytä, jossa on valmiina sekä viini, että leipä etukäteen annosteltuna muovipikareihin. Ehtoollinen siunataan normaaliin tapaan. Sen jälkeen ihmiset noutavat eri käskystä rivi kerrallaan oman sektorinsa pöydältä välineet itselleen. Tässä vaiheessa on korostettava turvavälien säilymistä. Ehtoollinen nautitaan johdetusti yhdessä. Astiat palautetaan salin ovella oleviin roska-astioihin kokouksesta poistuttaessa.

11. Kolehti kerätään järjestyksenvalvojien toimesta. 

12. Salin lastenhuoneeseen saa mennä kolme (3) aikuista kerrallaan pienten lasten kanssa. 

13. Pisaratartuntojen ehkäisemiseksi kuorolaulua ja yhteislaulua pyritään välttämään, mahdollisessa rukouspalvelussa käytetään maskeja ja käsidesiä.

14. Siivoamisessa on huomioitava se, että käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Saniteettitiloissa siivousta voi tehostaa käyttämällä desinfiointiainetta. Seurakunnassa noudatetaan Työterveyslaitoksen siivousohjeita (https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-siivoukseen). Erityisen tärkeää on niiden pintojen pyyhkiminen, jotka sijaitsevat paikoissa, joissa kävijöitä on runsaasti.

15. Ruokajakelussa on ruoan jakajilla oltava hengityssuojaimet.

16. Seuranta. Turvallisuuspäällikkö Mika Turunen ja järjestyksenvalvojien esimies Tuomo Vesterinen valvovat tämän ohjeen noudattamista.

18. Tämä ohje on hyväksytty käyttöön Lappeenrannan helluntaiseurakunnan vanhimmiston kokouksessa 15.12.2021 ja se on voimassa niin kauan, kunnes aluehallintovirasto purkaa koronarajoitteet.

Mika Turunen

Turvallisuuspäällikkö

 
01.02.2022"Se löytyi" Missio 2022 Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri
24.05.2022Nuorten kesäleiri 11.-14.7.2022
24.05.2022Lasten kesäleirit 18.-22.7.2022
19.05.2022Marko Halttunen 29.5. klo 11
17.12.2021Lappeenrannan helluntaiseurakunnan turvallisuusohje korona-ajalle
19.10.2021Lapsi- Varhaisnuorisotyön toiminta
24.08.2021Nuorten toiminta
14.04.2020Seuraa Jumalanpalveluksia suorina Live-lähetyksinä tai katso videotallenteita